Beste ouder, jonge enthousiasteling!

Ben je op zoek naar een leuke jeugdbeweging in Ninove, dan hopen wij hier uw interesse te wekken voor de jongensscouts Ninove! Voor de meisjes verwijzen we u graag door naar onze ‘zuster-scouts’: Meisjesscouts Ninove! Natuurlijk bieden we zoals elke jeugdbeweging een leuke mix van sport, spel en creatieve activiteiten. Daarmee zouden we ons erg makkelijk kunnen voorstellen, maar geen nood, bij ons draait het om meer! Hieronder sommen we graag de belangrijkste zaken die u van ons kan verwachten op:

• Iedereen kent ‘dikke berta’ of ‘1,2,3 piano’ maar gelukkig blijft het niet bij deze klassiekers. Met enkele slimme en originele koppen in de leidingploeg vinden wij onze eigen spellen uit alsof het niks is! Wie wil nu eens niet ‘zelfgemaakte paintball’ spelen, reuze katapulten maken, een ballonnenbosspel winnen en zo veel meer?! Creativiteit en originaliteit zijn ons niet vreemd!
  • Avontuur is een van onze grootste troeven, wat we dankzij onze goed opgeleide begeleiders en materiaal in grote variatie kunnen aanbieden. We maken onze eigen “death-rides”, vlotten, touwparcours, klimparcours, zeepkisten, etc. Natuurlijk blijven veiligheid en verantwoordelijkheid de ordewoorden tijdens deze activiteiten.
  • Onze mooie lokalen bieden een ideale plek voor winterspelen, maar toch is buiten spelen één van onze grootste troeven. Geen bos, veld of beek is ons te veel. Ravotten zonder zorgen en op verantwoorde wijze is wat wij willen aanbieden. Een vorige jaarleuze was niet voor niets: ‘het mag een spatje meer zijn’!
  • De natuur gebruiken we niet enkel om te spelen, ook om uit te leren! Het lijkt tegenwoordig misschien niet meer zo hip, maar je zou er versteld van staan hoe leuk koken, slapen, eten, bouwen en leven in de natuur kan zijn. Onze leiders zijn wandelende encyclopedieën om jullie allerlei leuke technieken aan te leren zoals constructies sjorren, vuur maken zonder hulpmiddel, touwen en knopen te leren, waterconstructies maken, kookvuren bouwen, koken, kampen bouwen en ga zo maar door!
  • Natuurlijk gaan wij ook met onze tijd mee en hebben we een hele waslijst van hypermoderne activiteiten. Zo organiseren we bijvoorbeeld elk jaar onze eigen LAN-party, consolenamiddag, muziekvergaderingen, een eigen film maken, domino-day, etc
  • En last but not least krijgt jong en oud bij ons de kans om er heel goedkoop op uit te trekken: stadsspellen, daguitstappen, twee weekends per jaar, winterkampen, zomerkampen, trektochten en buitenlandse kampen voor de oudsten, zelfs een city-trip naar Amsterdam stond al op het programma!

Verder vinden wij het heel belangrijk om onze scouts zo toegankelijk mogelijk te maken voor iedereen en maximaal drempels te vermijden. Voor alle speciale noden en problemen (financieel tot persoonsgebonden) proberen wij een gepaste oplossing te zoeken.

De organisatie van een Internationaal scoutskamp (Jamborette) in 2010 te Ninove met 500 buitenlandse scouts, bewijst ook dat onze leidingsploeg wel wat aan kan qua verantwoordelijkheid en organisatorisch vermogen! Verder bewijzen we met een ledenaantal van meer dan 120 scouts, dat we een van de populairste jeugdbewegingen uit Ninove zijn. Onze 30-koppige leidingsploeg  probeert dat met dol enthousiasme een heel jaar in goede banen te leiden. Hierbij staat een goed contact met de ouders ook hoog op onze prioriteitenlijst! Hopelijk mogen we u en uw kind ook eens verwachten aan onze lokalen?