‘t Boeksken is het 6-wekelijks programmablad van Scouts Ninove. De vergadering gaat door van 14u tot 17u op zondag, tenzij anders aangegeven.
Voor de Jongverkenners en Verkenners is het ook vergadering op zaterdag van 18u30 tot 19u30, tenzij anders aangegeven.

Woordje van de Groepsleiding

 • Beste scout, ouder en/of sympathisant

  Het eerste Boekske van 2024 is er alweer sneller dan gedacht. Eerst en vooral wensen wij iedereen een gelukkig Nieuwjaar en de beste wensen voor 2024. Een nieuw jaar dat ook op scoutsvlak weer boordevol leuke activiteiten zit.

  Het merendeel van de leiding is nog de volledige maand januari volop aan het blokken, maar ondertussen doen wij toch ons best om alternatieve vergaderingen op zaterdagavond en/of vervangvergaderingen op zondagnamiddag te voorzien. Regelmatig ‘t Boekske checken is dus de boodschap!

  Dit Boekske zal bij de meesten onder ons ook al in teken staan van carnaval. Zo is de leiding druk bezig met de voorbereidingen van de kostuums, maar ook de kapoenen en welpen voor kindercarnaval en hopelijk ook de verkenners die zullen aansluiten in de stoet.

  P.S. de scoutspulls zijn af en zijn vanaf nu te verkrijgen bij elke akela en master tijdens de vergadering.

  Stevige linker
  De groepsleiding
  Tuur, Luka, Emilio

Kapoenen

 • Beste ouders

  Eerst en vooral onze beste wensen voor het nieuwe jaar. Ook dit jaar zullen we dat we weer veel leuke vergadering  in mekaar steken. De leiding heeft nog steeds examens en er zal dus nog 1 week geen vergadering zijn. Maar dit boekje gaat kindercarnaval door! We gaan zoals altijd de andere groepen ver achter ons laten en met de eerste prijs naar huis gaan. Voor de rest voorzien we weer de super mega leuke vergaderingen op zondag, kom dat zien!

  Ook kunnen we al meedelen dat kamp doorgaat van 6 tot 13 juli. We stellen het heel erg op prijs dat alle kapoenen meegaan op kamp.

  Stevige linker,

  Lumen, Fretje, Sonck en Loodt

  Zondag 21 januari: geen vergadering

  Helaas, alle leiding heeft examens dus nog 1 keertje geen vergadering…

  Zondag 28 januari: Het grote spel van leider fretje

  Leider fretje heeft gedaan met zijn examens en steekt een zotte vergadering in mekaar met alles wat hij geleerd heeft tijdens zijn blok.

  Zondag 4 februari: Gezelschapsspelletjes (deel 2)

  Pak een gezelschapsspelletje mee, vandaag maken we het lekker gezellig en comfortabel in het kapoenenlokaal.

  Zondag 11 februari: Bunkertocht

  Na de rustige vergadering van vorige keer trekken we er eens op uit. Trek je vuile kleren aan want vandaag gaan de kapoenen de bunkers onveilig maken.

  Zaterdag17 februari: Kindercarnaval

  Meer info volgt in een aparte bericht op Whatsapp.

  Zondag 14 januari: Jinvergadering

  We moeten natuurlijk ook nog eens nagaan of de jinners  klaar zijn om leiding te worden. Zijn ze het ondertussen al bijna waard om voor de kapoenen leiding te staan?

Welpen

Voorwoordje:

Dag welpen, ouders en sympathisanten.

Het nieuwe jaar is in gang gevlogen en zo zijn we alweer een nieuw boekje in gedoken!

In dit boekje beginnen we met een rustige start want grotendeels van de leiding zit nog in de examens, maar dat houdt ons niet tegen om nog altijd vergadering te geven!

Van zwemmen tot carnaval tot kleine mini-games zal dit verzekerd een tof boekje worden.

Ook is de datum bekend van ons kamp die zal doorgaan voor welpen en kapoenen van 6-13 juli. Meer info daarover volgt.

Stevige linker,

Pri, Josh, Amir, Timur

21/01 Jinvergadering

Yessss de jinners zijn weer aan de beurt. Kunnen ze deze keer nog een leuk spel maken, of wordt het een flop? Wij zijn even benieuwd als jullie!

Afspraak aan het lokaal van 14-17u

28/01 Ruiltocht

Vandaag gaan we zien welke welp de beste onderhandelaar is. Wie kan ruilen tot een nieuwe playstation 5 en wie keert er huiswaarts met een zak vol snoep? Dat gaan we allemaal vandaag te zien krijgen!

(Neem iets kleins mee om te ruilen; appel, snoep, ei,…)

Afspraak aan het lokaal van 14u-17u

04/02 Gezelschapsspellen

Neem een tof gezelschapspel mee en kom een namiddagje samen toffe spellen spelen!

Afspraak aan het lokaal van 14u-17u

11/02  Zwemmen

We gaan eens testen wie er het best kan zwemmen. Of in het geval van de welpen, wie het snelst van de waterglijbaan kan gaan!

We spreken af aan de inkom van Zwembad De Gavers om 14u en sluiten af om 17u

17/02 kindercarnaval

Voor degene die zich hebben ingeschreven gaan deze dag naar kindercarnaval! Meer info volgt op Whatsapp.

Voor die niet meegaan en ons missen, je vindt ons in de maandag- en zondagstoet als “de vrijdagstarters”

25/02 capture the flag

Ken je het van Call of duty? Van school? Of waar dan ook? Maakt allemaal niet uit want de naam zegt het zelf. Vandaag gaan 2 teams proberen elkaars vlaggen te veroveren. Wie dat het best kan? Zien we wel om

14u aan het lokaal en dan om 17u de prijsuitreiking

Jongverkenners

Voorwoord

Dag beste ouders en Jongverkenners

Nu de leiding hun examens gedaan zijn, vliegen we er weer in! Dit boekske staat in thema van Carnaval. Zo gaan we een bezoekje brengen aan carnaval Aalst en houden we onze eigense ‘prinsj JVK’.
Naar carnaval Ninove zullen we met de scouts niet gaan. Dit komt omdat wij gewoontegewijs meestappen in de stoet. We hopen met de jvk leiding jullie allemaal te zien!
Verder zullen er dit boekje nog heel wat klassiekers zijn zoals hotdogrun, zwemvergadering, filmvergadering,… Ook Valentijn zijn we niet vergeten, hoewel dit jaar iets later dan normaal. Jammer genoeg zal Valentijn dit jaar niet doorgaan met de meisjesscouts, maar dit zou voor de liefdevolle jongens van scouts Ninove geen probleem moeten zijn!

Stevige Linker
De JVK-Leiding


Senne Lapuerta, Gerard Explorar, Leon Desde Lamontaña, Simon Bosques, Rune Del Cementerio

zaterdag 3 februari: Schaakbox
Een echte jongverkenner is zowel fysiek als mentaal in orde! Vandaag kijken we wie het beste van twee werelden in zich heeft!

Zondag 4 februari: Zwemvergadering
Vandaag gaan we zwemmen en dit in de Gavers! We spreken daar af om 14u en sluiten ook daar opnieuw af om 17u. Vergeet zeker jullie zwemgerief en een handdoek niet!

Zaterdag 10 februari: Prinsj JVK
Nu de carnavalskriebels al volop aan het komen zijn, stellen wij ons maar 1 vraag. Wie wordt dit jaar prisnj JVK? Doe jullie origineelste verkleedkleren aan en kom naar het lokaal (op de normale uren)!

Zondag 11 februari: carnaval Aalst
Vandaag verkennenn we de tweede tofste carnavalstad van België. We spreken af van 13u tot 17u aan het station van Denderleeuw (achterkant). Van daar nemen we dan de trein naar Aalst! Het exacte uur om af te sluiten zal nog worden meegedeeld worden via WhatsApp.

Zaterdag 17 februari: geen vergadering
De leiding is nog volop bezig met de laatste puntjes aan hun kostuum te zetten.

Zondag 18 februari: Carnaval Ninove
Het is zover, Carne Vale! Zoals ieder jaar stapt de leiding ook mee! We zien jullie graag komen supporteren, jullie kunnen ons vinden op nummer 42 in de stoet.

Zaterdag 24 februari: hotdogrun
Klaar voor de start? Af! Jongens met grote honger en een goede uithouding hebben een voordeel tijdens deze vergadering! Tot dan!

Zondag 25 februari: Valentijnvergadering
Nee, we zijn jullie niet vergeten! De cupido’s onder ons kunnen zich vandaag uitleven. Jammer genoeg zullen de meisjesscouts niet aanwezig zijn, maar leider Gerrie heeft al gezegd dat hij zich extra mooi wil schminken voor jullie.

Zaterdag 2 maart: Filmvergadering
Doe maar comfortabele kleren aan vandaag, want we kijken een film! Afspraak van 19u tot 21u.

Zondag 3 maart: Jinvergadering
Jinners Yerko en Robin zijn al enkele weken volop aan het brainstormen over hun nieuwe jinvergadering. Het belooft dus zeker een topactiviteit te worden. En wie weet, misschien kunnen jullie ook tegen een prinsj praten dit weekend…

Verkenners

IT’S MONEY TIME

Dit boekje is het tijd om eens te denken aan onze kas, want ja die moet ook gevuld worden. Zowel onze snoepverkoop als sponsorringen voor 50 koppen staan op de agenda. Dit jaar moeten we veel centen maken, want volgend jaar gaan de meeste op trektocht. Niet alleen voor trektocht moeten we sparen, maar ook voor een epische activiteit op kamp! Goede verkopers (zoals Bouboul) krijgen premies, jullie ook! Kom deze periode zoveel mogelijk opdagen om snoep te verkopen en sponsorringen binnen te halen, dan krijg je een prijs op kamp! Jullie aanwezigheid tijdens dit boekje is ten sterkste aangeraden.

Zaterdag 20/01: snoepverkoop

We beginnen aan onze snoepverkoop! Gisteren heeft de leiding al heel wat zakjes gemaakt, maar vandaag is het ook aan jullie. Wat jullie nodig hebben en de uren zal nog gecommuniceerd worden op Facebook.

Zondag 21/01: snoepverkoop

Vandaag gaan we jullie gemaakte snoepzakjes valideren in geld. Op de (hopelijk) mooie zondag verdelen we jullie op in groepjes en gaan jullie van deur tot deur. Jullie zijn geen kapoenen meer, maar puppy-oogjes hebben jullie nog altijd. Wie het meeste verkoopt, valt in de prijzen!

Zaterdag 27/01: snoepverkoop

Vandaag gaan we jullie gemaakte snoepzakjes valideren in geld. Op de (hopelijk) mooie zaterdag verdelen we jullie op in groepjes en gaan jullie van deur tot deur. Jullie zijn geen kapoenen meer, maar puppy-oogjes hebben jullie nog altijd. Wie het meeste verkoopt, valt in de prijzen!

Zondag 28/01: snoepverkoop

Vandaag gaan we jullie gemaakte snoepzakjes valideren in geld. Op de (hopelijk) mooie zondag verdelen we jullie op in groepjes en gaan jullie van deur tot deur. Jullie zijn geen kapoenen meer, maar puppy-oogjes hebben jullie nog altijd. Wie het meeste verkoopt, valt in de prijzen!

Zaterdag 03/02: sponsortocht

Vandaag gaan jullie op wandel in het centrum van Ninove om big stacks binnen te halen. Enkelen onder jullie hebben al ervaring met het binnenhengelen van sponsors, maar voor velen is het een nieuw gegeven. Komen is de boodschap, als jullie een leuk kamp vol activiteiten willen! Geen vergadering op zondag.

Zaterdag 10/02: sponsortocht

Vandaag gaan jullie op wandel in het centrum van Ninove om big stacks binnen te halen. Enkelen onder jullie hebben al ervaring met het binnenhengelen van sponsors, maar voor velen is het een nieuw gegeven. Komen is de boodschap, als jullie een leuk kamp vol activiteiten willen! Geen vergadering op zondag.

Zaterdag 17/02: opkuis kindercarnaval

Jawel, nog eens easy money binnen halen! Binnenkort dragen jullie allemaal een grill van de VK-kas of gaan we de eerste keer paintballen in de geschiedenis van Scouts Ninove? Na kindercarnaval mogen wij de zaal opkuisen, niet veel werk en is gemakkelijk. Het exacte uur laten we jullie nog weten! Zondag zijn we te bewonderen in de stoet of loop samen achter ons.

Zaterdag 24/02: hot-dog run

Deze sportdiscipline is enkel weggelegd voor de sterkste en niet eens te vinden in Kamp Waes! Het is  een kunst om de juiste balans tussen eten en inspanning te vinden. Voor de 1e jaars, jullie liepen al wat ervaring op bij de JVK, maar welcome to the prem!

Zondag 25/02: kwalleballe

Een kruising tussen rugby en korfbal, maar dan 3u lang! Zet jullie fit, pak een ijsbad, drink genoeg elektrolyten, eat some carbs! Jullie gaan het nodig hebben, want Bouboul staat neig chaud. Misschien wel beschermpak aandoen als Bouboul meedoet.

Jinners


Beste Jinners,

Allereerst wil ik jullie een fantastisch nieuwjaar toewensen. Het was geweldig om jullie ook persoonlijk te zien tijdens ons feestje in het lokaal en samen een geweldig feest te beleven!

Ik hoop van harte dat jullie examenresultaten positief waren. Als dit niet het geval was, onthoud dan dat er altijd nog een tweede semester is om de situatie te verbeteren. Alles komt goed!

Op dit moment is de leiding druk bezig met examens en zullen ze pas eind januari weer beschikbaar zijn. We hopen dat jullie deze maand extra aanwezig kunnen zijn om leiding te geven voor de gasten op zaterdag en zondag.

Ondertussen zijn de vliegtickets naar Albanië geboekt dus er is geen weg meer terug! Zoals eerder vermeld, gaan we van 16 tot en met 23 juli op Jinreis. De belangrijkste activiteiten de komende weken zullen gericht zijn op het werken aan het carnavalskostuum en enkele klusjes voor de Jinkas (zie chat).

Laten we er samen een geweldig tweede semester van maken en een onvergetelijke Jinreis!

Stevige Linker

De jinleiding

Leidingsverdeling voor dit boekske:

Kapoenen: Floris DB en Rune

Welpen: Jasper en Floris Lumen

JVK: Robin en Yerko

Voortrekkers

 • Voorwoord

  Dag Liefste veeteekes,

  Eerst en vooral mijn beste wensen voor het nieuwe jaar, een nieuw jaar wil ook zeggen dat het weer tijd is voor een nieuw boeksken. Nadat ik even de mist was ingegaan en in samenhang met enkele technische problemen het vorige niet heb kunnen bezorgen/uploaden. Dit wou echter niet zeggen dat we hebben stil gezeten de afgelopen weken, het kerstfeestje was een succes (heb ik achteraf horen zeggen) en tijdens nieuwjaar en de werken voor Carnaval hebben we de nieuwe jinners ook al wat beter leren kennen (de ene al wat beter dan de andere). Maar geen zorgen want de tofste periode van het jaar is aangebroken! Het tweede deel van het scoutsjaar is er traditioneel een waar we weer veel tijd met elkaar kunnen doorbrengen (joepieee). Natuurlijk zitten we allemaal te popelen voor prinsj VT en al dat Carnavals gebeuren maar het eetfestijn zal ook weer sneller dan verwacht voor de deur staan 😉 Hiertussen voorzien jullie favoriete bazen ook nog wat randanimatie hier en daar. Dan is het nu tijd voor de orde van de dag!

  P.S: TIJDENS JAN EN FEB WORDT ER ZOVEEL MOGELIJK GEWERKT VOOR CARNAVAL, ZEKER NA DE EXAMENS WORDT IEDEREEN MASSAAL VERWACHT. DATA EN TIJDSTIPPEN WORDEN TELKENS DOORGEGEVEN VIA FACEBOOK OF WHATSAPP.

  Vrijdag 16 februari: PRINSJ VT 2024

  De start van een gespasjte 5-daagse, de vroijdagstarters trekken het spel weer open en geven het startschot voor Carnaval 2024 zoals niemand anders dat kan! Pitjes, Yerko of Krek? Wie zal het dit jaar worden?

  Zaterdag 17 februari: Kindercarnaval 2024

  Kindercarnaval voor de kapoenen en welpen, met de rest van de vt’s kan er altijd afgesproken worden om (rustig en zonder ongelukken) samen te komen en iets te drinken.

  Zondag 18 februari: CARNAVAL NINOF 2024

  EINDELIJK! Na al die weken van hard labour is het zo ver, vandaag lopen we voor de 61e keer mee in de stoet en maken we er zoals altijd een dik fistjn van! Iedereen wordt verwacht met gemaane goesting en verder hoef ik er niet teveel woorden aan vuil te maken denk ik 😉

  Zaterdag 24 februari: Cinema-Central Vergadering

  Tijd voor een gezellige movie-night, we trekken er op uit richting den beste cinema van Ninove (den enigen) en omstreken, Cinema Central! Met een witkap in de hand nemen we even de tijd om rustig te bekomen en te reflecteren over Carnaval. Uren en de film die we gaan kijken volgen via Whatsapp/Facebook.

  Voila we zijn er, zoals jullie zien en wel weten staat dit boeksken bijna volledig in het thema van Carnaval (en de examens jammer genoeg). Vanaf het volgende boekske weer tijd voor meer VT- vergaderingen in de weekends/week. Er zit nog heel wat leuks aan te komen, dus stay tuned!

  Stevige Linker, de bazen

  Krek, Zwi & Pascal.