‘t Boeksken is het 6-wekelijks programmablad van Scouts Ninove. De vergadering gaat door van 14u tot 17u op zondag, tenzij anders aangegeven.
Voor de Jongverkenners en Verkenners is het ook vergadering op zaterdag van 18u30 tot 19u30, tenzij anders aangegeven.

Woordje van de Groepsleiding

 • Beste scout, ouder en of sympathisanten,

  DAS GOESTING… dat is wat ik aan poelk op de gezichten van de kleinste kapoen tot de grootste leider kon aflezen. Goesting om er weer volledig in te vliegen. Corona heeft scouts Ninove niet klein kunnen krijgen, integendeel! Het doet deugd om te zien dat er nog steeds zoveel vertrouwen is in de oudste jeugdbeweging van’t Stad! De startdag was ook een enorm succes, we mochten maar liefst 20 nieuwe gezichten verwelkomen.
  Jammer genoeg hebben er ons ook een grote groep leiding verlaten. Graag zou ik jullie allemaal 1 voor 1 bedanken voor jullie jarenlange engagement binnen de scoutswerking. Het ga jullie goed en tot in den draai! Groepsleiders Ward, Milan, Jens in het bijzonder! Bedankt om ons staande te houden tijdens de moeilijke periode van Corona, boekéken, 1,2,3!
  Ook Nicolas, Senne DC en ikzelf verlieten onze groep als Master en Akela. Met Emilio, Senne DP en Tuur weten we dat onzen tak in goede handen blijft 😉
  Dit jaar zal ikzelf samen met Maximiliaan de rol van groepsleider opnemen. Onze missie? Nog meer inzetten op de scoutstechnieken. Van kaartlezen tot kruissjorringen, van knopen tot vuur maken met vuurstick… niets blijft onbekend terrein!
  Nog even enkele praktische zaken. Gelieve je akela of Master te contacteren in verband met de inschrijving alsook lidgeld. Hij zal met veel plezier paraat staan. Ook zullen er eind oktober nieuwe scoutspulls besteld worden, waarover later meer

  Stevige linker
  De Vuyst Ruben

Kapoenen

 • Voorwoordje

  Beste leden, ouders en sympathisanten, nu de overgang al een tijdje achter de rug is en we ook op Halloween weekend zijn geweest wordt het eens tijd om mezelf (akela) voor te stellen zodat jullie wat meer te weten komen over de draaiende kracht(en) achter de kapoenentak. Mijn naam is Alexander Willems, 20 jaren jong en dit jaar begin ik aan mijn 14e jaar in mijn scoutscarrière (1e jaar kapoen). Tot nu toe heb ik mijn volledige leidingscarrière doorgebracht bij de kapoenen en ook dit jaar doe ik dat nog met veel plezier! Ik neem de spreekwoordelijke fakkel over van Robbe Schokkaert die wel nog actief zal blijven als kapoenenleiding.

  Buiten de scouts studeer ik politieke wetenschappen aan de UGent en ga ik al eens graag naar een wedstrijd kijken van den Anderlecht ;).

  Dit jaar word ik zoals vorig jaar bijgestaan door Robbe Schokkaert (Loodt), Simon Van Brussel (Bouboul) en Yente Steenhout (Pascal). Natuurlijk zijn er ook zoals elk ander jaar een aantal nieuwe gezichten die ons zullen vervoegen, met Lennert Sonck en Yoran Peirlinckx (Fretjn) krijgen we er twee gemotiveerde nieuwe leiders bij.

  Afscheid nemen doen we van Niels Van Damme (verkenners) en Lukas Lumen (welpen), bedankt voor jullie inzet boys!

  Zo, nu jullie weer helemaal up-to-date zijn wordt het tijd voor datgene waarvoor jullie dit boekje opende; de vergaderingen!

  Stevige Linker

  Alexander, Robbe, Simon, Yente, Lennert en Yoran.

 • Zondag 6 November: Racevergadering/ Alles op wieltjes- vergadering

  We keken al eens naar wie de sterkste onder jullie was maar nu wordt het tijd om te zien wie nu eigenlijk de snelste is? Skateboards, Steps, Fietsen, Rolschaatsen, … zijn allemaal welkom zolang je er maar topsnelheden mee kan behalen.

  Afspraak aan het lokaal van 14:00 tot 17:00.

  Zondag 13 November: Gezeldschapspellenvergadering

  Monopoly, Uno, Wie is het?,.. Veel uitleg moet ik er niet bij geven denk ik. Jullie nemen jullie favoriete gezeldschapspelletje(s) mee en we zijn een hele namiddag zoet aan plezier. De leiding speelt uiteraard ook mee dus trek jullie meest competatieve schoenen maar alvast aan!

  Afspraak aan het lokaal van 14:00 tot 17:00

  Zondag 20 November: Bosspelvergadering

  Joepie, Bospel! Persoonlijk een van mijn favoriete vergaderingen van toen ik nog een kleine kapoen was. Vandaag steekt de leiding een knotsgek spel in elkaar dat plaatsvindt in de neigembos.

  Afspraak aan de kapel van Bevingen van 14:00 tot 17:00.

  Adres: Bevingen 20/6, 9403 Neigem.

  Zondag 27 November: WK- vergadering!!!

  Vandaag een primeur, want voor het eerst ooit vindt een wedstrijd van het  wereldkampioenschap voetbal plaats tijdens het schooljaar en dan nog eens op een zondag ook!. In hun tweede groepswedstrijd nemen onze helden van de Rode Duivels het op tegen Marokko. Haal die duivelsoren, Belgische vlaggen, etc  maar weer boven en vergeet zeker jullie stembanden niet te smeren!

  Verdere info(tijdsstip, locatie,..) volgt nog via Whatsapp.

  Zondag 4 December: Sinterklaasvergadering

  Daar wordt aan de deur geklopt, hard geklopt, zacht geklopt…. Zijn jullie dit jaar wel braaf geweest?

  Daar komen we vandaag achter en misschien valt er ook wel wat lekkers te verkrijgen. Zeker de moeite waard om te komen lieve kinderen!

  Afspraak aan het lokaal van 14:00 tot 17:00

  Zondag 11 December: Bunkertochtvergadering

  Vandaag trotseren we de vele bunkers die verspreid zijn over Ninove. Stevig schoeisel  wordt ten zeerste aangeraden want de bunkers zijn niet altijd even gemakkelijk te bereiken en al zeker niet wanneer het nat ligt.

  Afspraak aan het lokaal van 14:00 tot 17:00.

Welpen

 • Beste scout, ouder(s), en sympathisant

  Nu de overgang goed en wel achter de rug is, en ik het eerste voorwoordje was vergeten te schrijven is het tijd om mezelf eerst voor te stellen. Mijn naam is Emilio Giacomucci en ik zit al 14 jaar bij de scouts (vanaf 1ste jaar kapoen). Ik sta al heel mijn leidingscarrière bij de welpen. Ik heb de taak als akela van Nico overgenomen en doe het nog altijd elke week met plezier.

  Buiten de scouts speel ik nog voetbal bij KVE Winnik en Borussia Dorstmund in gent. Ik zit in mijn laatste jaar elektromechanica aan de hogeschool Gent.

  Dit jaar zal ik bijgestaan worden door wat nieuwe gezichten zoals leider Playmobil (Mathias) en Seppe, Amir. Mijn rechterhand Othello kennen jullie al van de vorige jaren. Lumen is overgestapt van de kapoenentak naar de welpen na een lange groepsraad.

  We zijn dit jaar met een heel leuke en grote groep met veel nieuwe gezichten wat heel positief is. Ik hoop een leuk jaar tegemoet te gaan met veel plezier.

  Stevige Linker Emilio, Othello, Amir, Seppe , Lumen, Playmobil

 • Zondag 6/11 ruiltocht:

  Wat kun je allemaal krijgen voor een ei? Of voor een appel? Hoe vriendelijk zijn jullie en hoe goed zijn jullie in ruilen?

  Welk groepje weet zich een weg naar de top te ruilen?  We zien het allemaal vandaag.

  Zondag 13/11 fietstocht vergadering:

  Wij hebben gezien dat we met veel sportievelingen zitten bij de welpen dus willen we eens testen of hier misschien de nieuwe Wout Van Aert of Matthieu Vanderpoel tussen zit.

  Kom allemaal met jullie fiets (volledig in orde: banden opgepompt, remmen die werken, …) en vergeet ook jullie helm en fluovestje niet.

  Zondag 20/11 Jinvergadering

  Vandaag geven we de jinner opnieuw een kans om zichzelf te bewijzen. Wij weten niet welke gekke vergadering hij voor jullie in mekaar gaat steken, maar het staat vast dat jullie je zeker gaan amuseren. Komen is de boodschap!

  Zondag 27/11 Blaaspijpen vergadering

  Wie is de beste scherpschutter onder de Welpen? We komen het te weten tijdens free for all, team deathmatch, capture the flag, …

  Zondag 4/12 Sinterklaasvergadering

  Hoor wie komt daar kinderen? Zijn jullie braaf genoeg geweest of zal hij dit jaar jullie huisje maar stilletjes passeren? Misschien is hij zelfs in het lokaal langsgekomen. Kom dat zien!

  Zondag 11/12 Gezelschapsspelletjes vergadering

  Deze zondag zullen we eens kijken wie van ons het meeste geld kan verdienen bij monopolie of zitten we met een strategisch genie bij stratego. Afspraak van 14 tot 17 aan het lokaal.

Jongverkenners

 • Euheum, euheum, euhuem.

  Beste ouders, leden en symphatisanten. Aan allen die gekomen zijn proficiat. Aan allen die niet gekomen zijn, ook proficiat.

  Welkom bij het tweede boekske van dit scoutsjaar. Dit boekje staat helemaal in thema van… ONTBIJTEN!!!! Dit boekje valt namelijk onze jaarlijkse Sinterklaas-ontbijtenverkoop. Dit doen we om onze kas wat te aan te vullen en jullie de mogelijkheid te geven om super coole vergaderingen en kamp(en) te geven. Hoeveel en hoe cool deze zullen zijn zal afhangen van jullie. Zoveel mogelijk rondgaan is de boodschap! Tijdens de vergaderingen gaan we al enkele keren rond bij de huizen, maar we raden ook zeker aan om zelf te gaan verkopen! We starten dit boekje met een weekje rust. Dit omdat de leiding nog moe zal zijn van het herfstweekend. Ten slotte zullen we jullie nog meer onderdompelen in de JVK-wereld met een zangstonde en woudloperskeuken.

  Tot in den draai!

  Stevige Linker
  Puerta, Thabita, Leonk, Wonkers en Kamelehond

 • Zaterdag 5 november: geen vergadering

  Zondag 6 november: geen vergadering

  Zaterdag 12 november: Caféspelen

  Vandaag dompelen we jullie onder in de wereld van café. Ja, spelen zullen we ook doen. Wie een caféspel thuis heeft liggen, mag dit zeker meenemen! Ken je grenzen!

  Zondag 13 november: ROLDERDEBOLDERDEBOLDERDEBALDERDEBAL

  Vandaag spelen we met ronde objecten genaamd ballen. Je hebt veel verschillende ballen: tennis, voet, petanque, rugby, teel, … zijn allemaal soorten ballen. Vandaag gebruiken we ze bijna allemaal! Kom dat zien!

  Zaterdag 19 november: Ontbijtenverkoop

  We zetten alvast de eerste stappen naar het bekomen van de grootste JVK-kas aller tijden. Dit doen we dit jaar opnieuw met een ontbijtenverkoop. Vandaag gaan we voor de eerste keer rond aan de huizen. Allen aanwezig!

  Zondag 20 november: Woudloperskeuken

  Vandaag is het aan jullie om je kookkunsten te tonen. Wie bakt het beste worsten; wie maakt de lekkerste puree; wie laat alles aanbranden? We komen het hier te weten! Neem allemaal een stukje vlees e

  Zaterdag 26 november: Zangstonde

  Weg met die saaie welpenliedjes! Hoog tijd voor het echte werk. Samen met de leiding leren we jullie (en Gerard) de tofste liedjes kennen. Afspraak van 18u30 tot 20u30 aan het lokaal!

  Zondag 27 november: Ontbijten-verkoop-vergadering

  Verkopen verkopen verkopen! Wij willen meer geld!

  Zaterdag 3 december: Don’t try this at home vergadering

  OPGEPAST. ENKEL BETREDEN OP EIGEN RISICO. Neem je meest uitdagende mentaliteit mee, het is tijd voor coole experimenten. Maar pas op, probeer de dingen die je ziet niet thuis.

  Zondag 4 december: De grote flyervergadering

  Volgende week is het zover, onze ontbijtenverkoop. Vandaag geven we nog een laatste keer het beste van onszelf. Komen is de boodschap!

  Zaterdag 10 december: Ontbijtverkoop

  Spreken we af om de ontbijten klaar te maken en te gaan rondbrengen! D-DAY!!!

  Zondag 11 december: Ontbijtverkoop

  Idem gisteren

Verkenners

 • Beste scout, ouder(s), en sympathisant

  Nu het herfstkamp erop zit, is het tijd voor het 2de boekske van het scoutsjaar. Een boekske waar we een echte maffia re-enactment doen, het WK voetbal in Qatar volgen, een weekend lang gokken en nog veel meer. Normaal gezien hadden we ook een Golden Boy-vergadering gepland waarin we gingen supporteren voor KVE Winnik, maar Luka heeft spijtig genoeg een ernstige blessure (sleutelbeenbreuk) opgelopen. Veel beterschap!

  Dit boekske zal, naast tal van toffe activiteiten, vooral in teken staan van onze snoepverkoop. Inderdaad, geen wafelverkoop meer zoals vorige jaren. Aangezien we op zondag graag leukere dingen doen dan de hele namiddag snoep verkopen, hebben we besloten om hier maar één namiddag aan te spenderen. Dit wil tegelijkertijd wel zeggen dat de verkenner op zichzelf meer moet verkopen. Maar dat is allemaal om onze kas te spijzen en leuke dingen te kunnen doen op de scouts! Meer info over de snoepverkoop volgt binnenkort.

  Stevige Linker

  Tuur, Luka, Van Baelen, Zwin en Pitjesbak

 • Zaterdag 5/11: Geen vergadering

  De leiding is vandaag de hele dag weg op zoek naar een kampterrein. Ga maar eens samen ene gaan drinken!

  Zondag 6/11: Gezelschapsspelletjes

  Deze vergadering spreekt voor zich. Pak allemaal een gezelschapsspel mee.

  Zaterdag 12/11: Hotdogrun

  Zorg dat jullie nog zeker niet gegeten hebben en pak jullie loopschoenen mee.

  Zondag 13/11: Maffiavergadering

  Vandaag krijgen jullie te maken met de echte gangsters van Ninove. Wie verkoopt de meeste verboden middelen en blijft uit handen van de maffia die op de loer ligt?

  Zaterdag 19/11: Snoepzakjes maken (16u tot …)

  Het is tijd om onze snoepzakjes te vullen zodat we eindelijk kunnen beginnen met verkopen!

  Zondag 20/11: Snoepverkoop

  Hoe meer snoep we verkopen, hoe zottere dingen we kunnen doen onder het jaar en op kamp! Allemaal op post dus. Diegene de meeste snoepzakjes verkoopt, krijgt een beloning!

  Zaterdag 26/11: Mölkkyvergadering

  Tule tapahtumaan, jos haluat tietää, mitä tämä kokous pitää sisällään.

  Zondag 27/11: WK-vergadering

  Vandaag spelen onze Rode Duivels hun 2de groepsfase-wedstrijd tegen Marokko. Uren volgen via de Facebookgroep.

  Vrijdag 2/12: Sinterklaasvergadering

  Zie ginds komt de stoomboot… Wie krijgt er lekkers en wie krijgt de roe? Zorg zeker dat jullie een mooie zelfgemaakte tekening meenemen! Uren volgen via Facebook.

  Zondag 4/12: Geen vergadering

  Aangezien jullie aan de examens beginnen, zullen jullie de komende zondagen volledig kunnen gebruiken om te studeren.

  Zaterdag 10/12: Filmvergadering

  Tijd voor wat ontspanning tijdens de examens. Niets beter dan een gezellige filmavond. Uren volgen via Facebook.

  Zondag 11/12: Geen vergadering

  Idem zondag 4/12.

Jinners

 • Dag liefste jinnertjes,

  Eerste en vooral proficiat aan Don Baron met het winnen van Prinsj VT, de jinleiding is trots! Triodagen was maar zo zo maar al bij al hebben we ons toch wel geamuseerd denk ik. Vooral Fretjn en Borg met hun mekes! Nu de leiding volop bezig met het vastleggen van de jinreis. Mag er ook nog wat extra geld in het laatje komen om dit te dekken. Gelukkig hebben we nog enkele activiteiten gepland zoals onze jinbrunch & jinbar maar dit zijn best voltreffers.

  Kusjes

  Chauffeur Riedl, Reisleider Mark, DJ Bleach?

 • Vrijdag 1 april: Infoavond Jinreis

  Vanavond geven we een extra woordje uitleg over hoe de jinreis zal verlopen.

  Zaterdag 9 en Zondag 10 april: De wereld op uw taloor-festijn

  Dit weekend is het ons jaarlijks eetfestijn waar we gewoonlijk met alleman op helpen. Uiteraard wordt er zaterdagvond ook met zen allen naar Vive laweit getrokken.

  Zaterdag 16 april: Snoepverkoop

  Deze keer proberen we echt om snoepzakjes te gaan verkopen.

  Zaterdag 23 april: Sponsoring

  Laatste dag voor deadline voor het binnen brengen van de sponsoring voor openlucht. Dus laatste moment om nog sponsoring op te halen en het is vandoen.

  Vrijdag 29 april tot Zondag 1 mei: Leidingsweekend

  Zie boekske VT’s & fb.

  Zondag 8 mei: Jinbrunch

  Centjes verdienen voor de jinkas!

Voortrekkers

 • Beste vts,

  De laatste jaren was er iets minder frequent VT-vergadering. Dit kwam door corona, maar vanaf dit jaar gaan we proberen elke week een activiteit te doen. De activiteiten worden voorzien door Cas Hemerijckx en ik, Niels Van Damme. Wij hopen steeds op massale opkomst, zo kunnen wij elke week voor jullie de beste activiteit in elkaar te steken.
  Het eerste boekje was zeer druk met onder andere de overgang van onze jinner Timur en de startdag. Toch vonden we nog een plaatsje om een FIFA-toernooi te organiseren. Dit werd gewonnen door team PSG. Niet getreurd als je er niet kon bij zijn, het scoutsjaar ziet er nog rooskleuring uit! Zo komt het leidingsweekend er nog aan en andere talloze activiteiten. De jeneveravond, het kerstdiner, de mexican night, etc. Het eerste boekje sluiten we af met de kotentocht.

  Stevige linker,

  De bazen

 • 12/11: Slimste VT

  T’is gebeurd! Wie is de slimste VT ter wereld? We gaan spelen met teams van 3-4 personen, dus kies uw kompanen wijslijk! Poll volgt nog

  19/11: Cinema central

  De traditie gaat verder! Alle vts graag massaal aanwezig om een banger van een film te kijken in een vermufte cinema. En eerlijk, is er iets beter dan een film kijken met een witkap in de hand?

  26/11: Pimp my VT lokaal

  Voor één keer gaan we het kotje eens niet afbreken of juist wel? Pak jullie favoriete decoratie mee om het lokaal je eigen touch te geven.

  3/12: gezelschapspelletjes

  Misschien zijn er al mensen aan het werken voor de examens. Dus we gaan even rustig pauzeren met enkele gezelschapspelletjes. Pak een spel mee van thuis, want de spellen in het lokaal zijn niet voor volwassenen en zijn ook meestal niet compleet.

  10/12: Kerstdiner & Kerstmarkt

  Jepla, t’is weer van da! Kom strak in pak en neem een dame mee! Alle info over het kerstdiner volgt nog in de Actieve VT. Ook is de dag na het kerstdiner de kerstmarkt van Pollare voor de geïnteresseerden onder ons.

Archief

2022

2023