‘t Boeksken is het 6-wekelijks programmablad van Scouts Ninove. De vergadering gaat door van 14u tot 17u op zondag, tenzij anders aangegeven.
Voor de Jongverkenners en Verkenners is het ook vergadering op zaterdag van 18u30 tot 19u30, tenzij anders aangegeven.

Woordje van de Groepsleiding

 • Woordje van de groepsleiding

  Beste scout, ouder en of sympathisanten,

  DAS GOESTING… dat is wat ik aan poelk op de gezichten van de kleinste kapoen tot de grootste leider kon aflezen. Goesting om er weer volledig in te vliegen. Corona heeft scouts Ninove niet klein kunnen krijgen, integendeel! Het doet deugd om te zien dat er nog steeds zoveel vertrouwen is in de oudste jeugdbeweging van’t Stad! De startdag was ook een enorm succes, we mochten maar liefst 20 nieuwe gezichten verwelkomen.
  Jammer genoeg hebben er ons ook een grote groep leiding verlaten. Graag zou ik jullie allemaal 1 voor 1 bedanken voor jullie jarenlange engagement binnen de scoutswerking. Het ga jullie goed en tot in den draai! Groepsleiders Ward, Milan, Jens in het bijzonder! Bedankt om ons staande te houden tijdens de moeilijke periode van Corona, boekéken, 1,2,3!
  Ook Nicolas, Senne DC en ikzelf verlieten onze groep als Master en Akela. Met Emilio, Senne DP en Tuur weten we dat onzen tak in goede handen blijft 😉
  Dit jaar zal ikzelf samen met Maximiliaan de rol van groepsleider opnemen. Onze missie? Nog meer inzetten op de scoutstechnieken. Van kaartlezen tot kruissjorringen, van knopen tot vuur maken met vuurstick… niets blijft onbekend terrein!
  Nog even enkele praktische zaken. Gelieve je akela of Master te contacteren in verband met de inschrijving alsook lidgeld. Hij zal met veel plezier paraat staan. Ook zullen er eind oktober nieuwe scoutspulls besteld worden, waarover later meer

  Stevige linker
  De Vuyst Ruben

Kapoenen

 • Kapoenen
 • zondag 02/10: Blaaspijpenvergadering

  Vandaag gaan we het lokaal onveilig maken met onze kapoenenkogels en we gaan kijken welk team de grote kapoenenveldslag kan weerstaan. Neem allemaal zeker een rol wc-papier mee en jullie oorlogskledij zodat jullie goed gecamoufleerd zijn voor de vijand. Afspraak om 14u aan het lokaal!

  zondag 09/10: Sterkste kapoen

  Vandaag gaan we is bekijken wie van de kapoenen nu de sterkste is. Dit gaan we doen door allerlei leuke spelletjes te spelen waar jullie kracht van toepassing zal zijn. Wat is zeker nodig? Een positieve ingesteldheid en veel goesting! Afspraak om 14u aan het lokaal.

  zondag 16/10: Ruiltocht

  Vandaag gaan we is bekijken wie van de kapoenen nu de sterkste is. Dit gaan we doen door allerlei leuke spelletjes te spelen waar jullie kracht van toepassing zal zijn. Wat is zeker nodig? Een positieve ingesteldheid en veel goesting! Afspraak om 14u aan het lokaal.

  zondag 23/10: Balsportenvergadering

  Doe jullie beste voetbalschoenen maar aan want vandaag spelen we verschillende balspelen! Wie van jullie kan er het beste in team spelen? Wees erbij! Balspelen om nooit te vergeten.
  Afspraak om 14u aan het lokaal.

  zondag 30/10: jin-vergadering

  Vandaag geven we de jinner opnieuw een kans om zichzelf te bewijzen. Wij weten niet welke gekke vergadering hij voor jullie in mekaar gaat steken, maar het staat vast dat jullie je zeker gaan amuseren. Komen is de boodschap!

Welpen

 • Welpen

  Beste welp, ouders en sympathisanten

  In het tweede boekske van 2022 staat er weer veel leuks op het programma. Nu de leiders hun examens achter de rug zijn en we allemaal heel goeie punten hebben zijn wij er weer elke zondag om jullie fantastisch leuke vergaderingen te geven. De winter is in het land maar die stevige wind en regen deert ons niet als stoere welpen! We gaan er dit boekske weer een lap op geven dus ik zal jullie niet langer in spanning houden. Hier zijn de vergaderingen:

  Stevige Linker,
  Akela, Baloe, Chil, Raksha, Kaa en Lander

 • 2/10 breng je vriendje mee:

  Als je nog vriendjes hebt die naar de scouts willen komen

  breng ze gerust maar mee. Zeker komen is de boodschap!

  9/10 highland games:

  Wie van de welpen is een meester in deze traditionele clanspelen?

  Bereid jullie allemaal maar goed voor, want in dit spel worden de zwakken van de sterken onderscheiden!

  16/10 slimste welp vergadering:

  Vandaag zullen we te weten komen wie onder de welpen het grootste brein heeft.

  Werk bij waar nodig en zorg dat je uitgerust paraat staat voor een vergadering onder slimmeriken.

  23/10 het grote Amir spel:

  vandaag zal leider Amir ons verassen met zijn eigen vergadering, het is aan hem om zijn leidingscapaciteiten te tonen. Zal zijn creatieve geest ons verassen?

  Iedereen aanwezig om te zien wat hij ineengestoken heeft!

  30/10 ruiltocht:

  Wat kun je allemaal krijgen voor een ei? Of voor een appel? Hoe vriendelijk zijn jullie en hoe goed zijn jullie in ruilen?

  Welk groepje weet zich een weg naar de top te ruilen?  We zien het allemaal vandaag.

  6/11 fietstocht vergadering:

  Wij hebben gezien dat we met veel sportievelingen zitten bij de welpen dus willen we eens testen of hier misschien de nieuwe Wout Van Aert of Matthieu Vanderpoel tussen zit.

  Kom allemaal met jullie fiets (volledig in orde: banden opgepompt, remmen die werken, …) en vergeet ook jullie helm en fluovestje niet.

Jongverkenners

 • Jongverkenners

  Beste ouders en jongverkenners,

  Dag allemaal en welkom bij het eerste boekske! De zomervakantie is achter de rug en dat betekent dat er weer een nieuw scoutsjaar is aangebroken. Dit jaar verwelkomen we niet alleen oude, maar ook heel wat nieuwe gezichten binnen de JVK-tak. Omdat we meteen korte metten willen maken met de ‘welpenstreken’ organiseren we dit boekse al meteen een techniekenvergadering! We zullen ook ons prachtige lokaal eens pimpen. Denk dus al maar goed na wat je wil meebrengen! Ook onze leidingsgroep is wat veranderd. Zo nemen we dit jaar afscheid van ex-master Senne De Coen en leider Joekens. Ook leider Vissers zal dit jaar een punt zetten achter zijn scoutscarrière. Toch is er ook goed nieuws, namelijk onze nieuwe leiding. Zoals je misschien al weet zal ik, Senne Depoorter, de taak van master overnemen en zal eeuwige jinner Gerard ook weer van de partij zijn. Daarnaast zullen ook Simon Wauters, Leon Vandenberghe en Rune Van Kerckhove paraat staan!
  Veel plezier verzekerd!

  Stevige Linker,
  Poorter De Senne, Berghe Vanden Leehond, Kerckhove Van De Rune, Wauters De Simon en Woef De Gershond

 • Zondag 18 septemeber: Overgang
  Eindelijk is het zover. De grootste dag van het scoutsjaar is aangebroken. Vandaag verwelkomen we nieuw bloed binnen de jongverkennertak. Hopelijk overleven zij allemaal de zware beproevingen die hun pad zullen kruisen dit weekend.


  Zondag 25 september: Startdag

  Vandaag starten we! Neem zeker je vriendjes mee en bekijk zeker het Facebook-evenement!

  Zaterdag 1 oktober: JVK parlement

  Vandaag luistert de leiding naar jullie ideeën! Wat willen jullie doen dit jaar? Wat willen jullie zeker niet doen dit jaar? Vandaag mogen jullie het allemaal vertellen!


  Zondag 2 oktober: Kennismakingsspelletjes

   De overgang en startdag zijn achter de rug… Toch kennen we elkaar misschien nog niet zo goed. Vandaag brengen we daar verandering in!

  Zaterdag 8 oktober: Pimp my JVK lokaal

   HELP! ONS LOKAAL IS LEEG! Op deze vergadering krijgen jullie de kans om je eigen ‘touch’ te geven aan ons JVK-lokaal. Heb jij thuis toffe decoratie liggen en wil jij je stempel drukken op ons lokaal? Breng het dan zeker mee naar deze vergadering!


  Zondag 9oktober: Waterspelletjes

   Vandaag is het voor 1 keer toegestaan om een pistool mee te brengen naar de scouts. Weliswaar geen echt geweer, maar 1 die gevuld kan worden met water of andere vloeistoffen! Maak jullie klaar voor een namiddag vol nattigheid en plezier!

  Zaterdag 15 oktober: Giga Mega Super Petanque Vergadering

   Heb jij je ooit al eens in de wereld van petanque willen begeven? Vandaag bieden we jullie die kans! Petanquen doe je echter niet zomaar alleen met ballen, een echte petanquer gebruikt alle objecten die zijn pad kruisen! Kiwi’s, patatten, kommen, boomstronken, ja zelfs eieren! Vandaag staat originaliteit centraal op deze knostgekke petanquevergadering!


  Zondag 16 oktober: Racevergadering

  Wist je dat het wiel meer dan 5000 jaar geleden is uitgevonden? Wat een geluk! Anders konden wij vandaag geen racevergadering doen! Breng allemaal jullie stalen ros of andere vervoersmiddelen mee. Step, rolschaats, skatebord, hoverbord, eenwieler, go-kart, vliegende schotel op wieltjes… alles is toegestaan!

  Zaterdag 22 oktober: Kub vergadering

  Keb kab kib kob, vandaag spelen we geen van deze spelletjes. We spelen wel kub! Houten blokken en plezier verzekerd!


  Zondag 23 oktober: Techniekenvergadering

  Ja hoor, hier is ze dan! De eerste techniekenvergadering bij de jongverkenners! Hoog tijd om jullie om te vormen tot echte JVK met deze nieuwe skillzzz.

  Zaterdag 29 okotber: hotdograce

  Is ananas in het engels nu ‘enenes’ of ‘eneines’? Wist je trouwens dat wanneer je ananas eet, de enzymen van de ananas eigenlijk jou ook aan het opeten zijn? Anyway, vandaag is het hotdograce. Zorg dat je nog niet gegeten hebt!


  Zondag balvergadering 30 oktober

  ROLDERDEBOLDERDEBOLDERDEBALDERDEBAL vandaag spelen we met ronde objecten genaamd ballen. Je hebt veel verschillende ballen: tennis, voet, petanque, rugby, teel,… zijn allemaal soorten ballen. Vandaag gebruiken we ze bijna allemaal! Kom dat zien!

Verkenners

 • Verkenners

  Beste scout, ouder(s), en sympathisant

  Nu de overgang goed en wel achter de rug is, is het tijd om mezelf eerst voor te stellen. Mijn naam is Tuur De Saedeleer en ik zit al 14 jaar bij de scouts (vanaf 1ste jaar kapoen). Ik heb eerst 2 jaar leiding gestaan bij de jongverkenners, maar doordat er veel VT’s gestopt zijn, was er een grote herverdeling van de leidingsploeg nodig. Zo werd mij dus gevraagd om master te worden bij de verkenners waar ik met plezier de overstap naar maakte. De meeste verkenners zullen mij dus nog kennen van bij de jongverkenners.

  Naast de scouts ben ik ook actief bij Borussia Dorstmund, de succesvolste minivoetbalploeg van Gent, waar onder andere ook Luka en Niels actief zijn. Verder zit ik ook op kot in Gent en studeer ik Organisatie & Management: Business and Languages, in mijn 2de jaar.

  Ik zal dit jaar worden bijgestaan door Luka Wauterickx, de enige overblijver van de oude leidingsploeg, en ook door een paar nieuwe gezichten. Ward Van Baelen en Lander Lauwereys maken de overstap van bij de welpen en Niels Van Damme van bij de kapoenen.

  Dit scoutsjaar zullen de klassieke activiteiten natuurlijk weer aan bod komen zoals herfst- en zomerkamp, leefweek, 50 Kopppen TD, wafeltjesverkoop, … en nog veel plezante zaterdag- en zondag activiteiten.

  Stevige Linker

  Tuur, Luka, Ward, Niels en Lander

 • Zaterdag 1/10: Verkennerparlement

  Vanavond mogen jullie de leiding eens vertellen wat jullie dit scoutsjaar nog allemaal graag willen doen.

  Zondag 2/10: Woudloperskeuken (11u-14u)

  Tijd om weer een 5 sterren maaltijd klaar te maken in de natuur. Breng allemaal een stuk vlees mee!

  Zaterdag 8/10: Zangstonde

  Een nieuw scoutsjaar betekent terug onze scoutsliedjes opfrissen rond een gezellig kampvuur.

  Zondag 9/10: Techniekenvergadering

  En een nieuw scoutsjaar betekent ook terug onze technieken bijschaven! Allemaal op post om te sjorren, kaart lezen, knopen leggen, …

  Zaterdag 15/10: Don’t try this @ home

  Geen uitleg nodig. Vanavond doen we gek!

  Zondag 16/10: Blaaspijpvergadering

  Wie is de beste scherpschutter onder de verkenners? We komen het te weten tijdens free for all, team deathmatch, capture the flag, …

  Zaterdag 22/10: Kubben

  Kubb is een buitenspel met als doel het omvergooien van houten blokken door er houten stokken tegenaan te gooien. Het woord “kubb” betekent “houten blok” in het Zweeds. Kubb kan kort worden omschreven als een combinatie van bowlingpetanque en schaken. (Niet gepikt van Wikipedia)

  Zondag 23/10: Balsportvergadering

  Vandaag doen we wat de KSA elke zondagnamiddag doet.

  Vrijdag 28/10- dinsdag 1/11: Herfstkamp

  Zie brief voor verdere informatie!

Jinners

 • Jinners

  Dag liefste jinnertjes,

  Eerste en vooral proficiat aan Don Baron met het winnen van Prinsj VT, de jinleiding is trots! Triodagen was maar zo zo maar al bij al hebben we ons toch wel geamuseerd denk ik. Vooral Fretjn en Borg met hun mekes! Nu de leiding volop bezig met het vastleggen van de jinreis. Mag er ook nog wat extra geld in het laatje komen om dit te dekken. Gelukkig hebben we nog enkele activiteiten gepland zoals onze jinbrunch & jinbar maar dit zijn best voltreffers.

  Kusjes

  Chauffeur Riedl, Reisleider Mark, DJ Bleach?

 • Vrijdag 1 april: Infoavond Jinreis

  Vanavond geven we een extra woordje uitleg over hoe de jinreis zal verlopen.

  Zaterdag 9 en Zondag 10 april: De wereld op uw taloor-festijn

  Dit weekend is het ons jaarlijks eetfestijn waar we gewoonlijk met alleman op helpen. Uiteraard wordt er zaterdagvond ook met zen allen naar Vive laweit getrokken.

  Zaterdag 16 april: Snoepverkoop

  Deze keer proberen we echt om snoepzakjes te gaan verkopen.

  Zaterdag 23 april: Sponsoring

  Laatste dag voor deadline voor het binnen brengen van de sponsoring voor openlucht. Dus laatste moment om nog sponsoring op te halen en het is vandoen.

  Vrijdag 29 april tot Zondag 1 mei: Leidingsweekend

  Zie boekske VT’s & fb.

  Zondag 8 mei: Jinbrunch

  Centjes verdienen voor de jinkas!

Voortrekkers

 • Voortrekkers

Archief

2022

2023