‘t Boeksken is het 6-wekelijks programmablad van Scouts Ninove. De vergadering gaat door van 14u tot 17u op zondag, tenzij anders aangegeven.
Voor de Jongverkenners en Verkenners is het ook vergadering op zaterdag van 18u30 tot 19u30, tenzij anders aangegeven.

Woordje van de Groepsleiding

 • Woordje van de groepsleiding

  Beste leden, ouders, en sympathisanten

  De tijd vliegt en het is alweer tijd voor het tweede boekje van 2022! Eindelijk zijn de examens voor alle leiders achter de rug, ze staan dus weer helemaal klaar om jullie zondagen te vullen met tal van leuke vergaderingen.

  Om te beginnen zal de leiding het lokaal nog eens grondig onder handen nemen en zullen wij op zaterdag 19/02 een opkuis dag houden zodat we jullie weer in een blinkend lokaal kunnen ontvangen. Voor onze leden staan er natuurlijk leukere dingen op de planning. Zo kunnen en zullen er in het volgende boekje opnieuw weekends doorgaan. Dit als een laatste voorbereiding op het zomerkamp. Deze zullen dan ook ongetwijfeld doorgaan en dit op onze vaste periode namelijk de eerste weken van de zomervakantie. Voor de exacte data kan u zich steeds richten tot de akela of master van uw zoon.

  Zoals jullie weldegelijk weten is er dit jaar opnieuw geen carnaval in Ninove. ☹ Maar er staan dit jaar wel al wat meer dingen op de planning! Zo zijn we begonnen met de organisatie van ons jaarlijks eetfestijn (De wereld op uw taloor-festijn) dat als alles goed gaat door zal gaan in het middelste weekend van de paasvakantie. (Zaterdag 9 & zondag 10 april) Ook zijn we begonnen met de organisatie van onze openluchtfuif, wij hopen deze na een pauze van twee jaar opnieuw te laten doorgaan in het midden van de zomervakantie. Fingers crossed dat alles mag doorgaan!

  De groepsleiding wenst iedereen een leuk boekje toe en kijkt er naar uit iedereen weer te kunnen ontmoeten! Aarzel niet ons te contacteren moest u ergens vragen over hebben.


  Stevige Linker de Groepsleiding
  Jens Du four, Milan Wauterickx en Ward Proesmans

Kapoenen

 • Kapoenen
 • 17/04: Paaswandeling

  De paashaas heeft een probleem en heeft de hulp van de kapoenen nodig. Trek je stapschoenen aan, misschien heeft de paashaas een verrassing in petto voor ons?

  24/04: Carwash

  Vandaag is er geen vergadering, de leiding organiseert een carwash zodat we genoeg centjes hebben om op kamp te gaan. Voor meer info kan je op ons facebookevent terecht: https://fb.me/e/2f7N0W4ke

  01/05: 1 mei- geen vergadering

  Dit weekend heeft de leiding vergadering en is er dus opnieuw geen vergadering.

  08/05: Jinvergadering

  Het concept is gekend, vandaag zullen we weer verrast worden door hun creatieve geesten. Iedereen aanwezig om te zien wat zij hebben ineengestoken!

Welpen

 • Welpen

  Beste welp, ouders en sympathisanten

  In het tweede boekske van 2022 staat er weer veel leuks op het programma. Nu de leiders hun examens achter de rug zijn en we allemaal heel goeie punten hebben zijn wij er weer elke zondag om jullie fantastisch leuke vergaderingen te geven. De winter is in het land maar die stevige wind en regen deert ons niet als stoere welpen! We gaan er dit boekske weer een lap op geven dus ik zal jullie niet langer in spanning houden. Hier zijn de vergaderingen:

  Stevige Linker,
  Akela, Baloe, Chil, Raksha, Kaa en Lander

 • Zaterdag 2 april: woudloperskeuken VAN 11U tot 14U

  We gaan lekker koken vandaag. Doe maar jullie best want nadien gaan we uiteraard onze eigen creaties opeten! mmmm smulleeeen! Opgelet: van 11u tot 14u aan het lokaal op ZATERDAG!

  Zondag 10 april: geen vergadering/eetfestijn

  Deze week is het ons jaarlijks eetfestijn. Daarom is het vandaag geen vergadering. Wij verwachten jullie uiteraard wel aan onze tafels om mee te genieten van ons eetfestijn en de scoutskas te steunen! 😉

  Vrijdag 15 t.e.m. zondag 17 april: weekend

  JOEPIEE!!! We gaan weer eens op weekend. De exacte uren en extra info zullen nog meegedeeld worden via een brief.

  Zondag 24 april: jinvergadering

  Zoals elk nieuw boekske zijn er weer nieuwe jinners die ons bijstaan en zullen zij bewijzen dat ze al klaar zijn om leiding te staan. Speciaal voor jullie hebben zij een leuke vergadering in elkaar gestoken!

  Zondag 1 mei: leidingsweekend

  De leiding gaat dit weekend op teambuilding en daarom is het helaas geen vergadering. Tot volgende week!

  Zondag 8 mei: fietstocht

  Wij hebben gezien dat we met veel sportievelingen zitten bij de welpen dus willen we eens testen of hier misschien de nieuwe Wout Van Aert of Matthieu Vanderpoel tussen zit. Kom allemaal met jullie fiets (volledig in orde: banden opgepompt, remmen die werken, …) en vergeet ook jullie helm en fluovestje niet. Afspraak van 14u tot 17u aan het lokaal.

Jongverkenners

 • Jongverkenners

  Beste ouders en jongverkenners,

  Na enkele drukke studeermaanden voor de leiding zijn wij terug van de partij. Dit boekske opnieuw op de normale uren. Ook de coronamaatregelen zien er beter uit. We kunnen sinds enkele weken terug binnen vergaderen en de mondmaskerplicht voor -12-jarigen is verdwenen. Zoals jullie misschien wel al gezien zullen hebben, gaan we de eerste zondag gaan schaatsen. Plezier verzekerd!

  Stevige linker,

  Coen De Senne, Poorter De Senne, Saedeleer De Tuur, Moyson De Joeri, Vissers De Thomas en Woef De Gersond

 • Zaterdag 19 februari: Opkuisdag voor de leiding: GEEN VERGADERING

  Deze zaterdag is het opkuisdag voor de leiding, joepie… Wij gaan ons lokaal eens onderwerpen aan een heuse opkuis. Voor jullie is het deze zaterdag dus geen vergadering!

  Zondag 20 februari: Bunkertocht

  Joepie eindelijk weer eens bunkertocht! Doe allemaal maar jullie botinnen aan want we gaan op tocht langs de mooiste bunkers van Ninove en omstreken.

  Zaterdag 26 februari: Tussen-Vier-Vuren

  Deze zaterdag gaan we opnieuw de actieve toer op. Allen komen is de boodschap!

  Zondag 27 februari: Schaatsen in Liedekerke

  Deze zondag is het om 14u afspraak in Liedekerke! Neem allemaal vijf euro mee voor de inkom. Wij gaan eens kijken hoe goed leider Gerrie kan schaatsen (als hij al komt natuurlijk). Was het allemaal waar wat hij zei of heeft hij nog nooit een schaatsbaan vanbinnen gezien?

  Zaterdag 5 maart: Geen vergadering (carnaval)

  Deze zaterdag wordt carnaval voorbereid door de leiding. Avondje thuiszitten voor jullie dus!

  Zondag 6 maart: Geen vergadering (carnaval)

  Deze zondag gaat carnaval een klein beetje door. Wij gaan eens gaan kijken hoe het er precies aan toe gaat. Tot in ‘t stad!

  Zaterdag 12 maart: Filmvergadering (18u tot 20u30)

  Zoals jullie misschien al gezien hebben, hadden wij jullie nog een mooie, leuke, toffe film te goed! Daarom toveren wij deze avond ons lokaal helemaal om tot cinemazaal.

  Zondag 13 maart: Gekke-Gerson-vergadering

  Omdat onze liefste leider Gerrie al een paar keer stout is geweest, is het nu eens aan hem om te tonen wat zijn leidingscapaciteiten zijn en hoe goed hij vergaderingen kan geven! Allen komen is de boodschap.

  Zaterdag 19 maart: Kimvergadering

  Deze zaterdag stellen wij al jullie zintuigen op de proef. Zeker komen! 

  Zondag 20 maart: Fietsvergadering

  Nu de wielerwedstrijden terug begonnen zijn, halen wij ook onze velo terug van den haak om in de voetsporen te treden van onze favoriete helden! In wie schuilt een echte Wout Van Aert?

  Zaterdag 26 maart: Kartonbattle

  Deze zaterdag maken wij allemaal onze eigen wapens om het vervolgens tegen elkaar op te nemen in het park! Dat belooft…

  Zondag 27 maart: Highland games

  Wie van de jongverkenners is een meester in deze traditionele clanspelen? Bereid jullie allemaal maar goed voor, want in dit spel worden de zwakken van de sterken onderscheiden!

Verkenners

 • Verkenners

  Beste scout, ouder(s), en sympathisant,

  Het tweede boekje van 2022 staat voor de deur. Na het grote gemis dat jullie hebben moeten lijden door onze blok zijn we terug! Jeeeeeeej. Alle vier de leiders hadden een goed rapportje. Dit boekje zal voor een groot deel in functie staan van de fuif. Zo zal er heel wat sponsorring nodig zijn. Voor de enthousiaste lezer van dit boekje… de alom bekende verkennerfuif 50 KOPPEN TD gaat door op vrijdag 25 maart 2022. Wees welgekomen om de beentjes los te gooien.

  Stevige linker

  Voetballer, Tienkamper, Metdehondwandelaar en fitnesser

 • Zaterdag 19/02/2022: Geen vergadering

  Doordat de vergaderingen steeds zijn tol eisen aan het lokaal zal de leiding vandaag een grote opkuis doen. Jammer genoeg zal hierdoor de vergadering niet kunnen doorgaan.

  Zondag 20/02/2022: Woudloperskeuken (10u-13u)

  Mee te nemen: stuk vlees en verstand van koken. Wij voorzien de prachtige keuken in de natuur.

  Zaterdag 26/02/2022: Caféspelen

  Wie is de nieuwe dancing dimi of wie is de nieuwe luca brecel. Komen is de boodschap

  Zondag 27/02/2022: Sponsoren voor 50 koppen TD

  Vandaag zoeken we sponsors voor onze fuif. Haal de Jordan Belfort in jullie zelf maar naar boven.

  Zaterdag 5 maart 2022: PRINSJ VK

  Aangezien de melkers vant stad te vroeg hebben beslist om de stekker uit de carnavalspries te trekken gaat carnaval ninof weeral niet door. Maar dit houdt ons niet tegen om een prinsjenverkierzink te organiseren. De winnaar krijgt een waardebon van 5000euro in de stock american.

  Zondag 6 maart 2022 Jinvergadering

  Om de knepen van het vak onder de knie te krijgen worden de jinners vandaag efkes de baas over jullie.

  Zaterdag 12 maart 2022: Don’t try this @home

  Deze klassieker heeft geen verdere uitleg nodig.

  Zondag 13 maart 2022: Maffia vergadering

  Michael, Trevor, Franklin, Emilio G.. allemaal bekende gekken maar wij denken dat jullie betere maffiosi zijn.

  Zaterdag 19 maart 2022: Presidenten

  Het is aan ons om te voorkomen dat incidenten zoals in 1963 met John F. Kennedy zich herhalen.

  Zondag  20 maart 2022: SPONSOREN

  Vandaag zoeken we sponsors voor onze fuif. Haal de Jordan Belfort in jullie zelf maar naar boven.

  Zaterdag 26 maart 2022: Nachtspel

  Uren volgen. Zaklamp meenemen mag, maar dan wordt ge wel uitgelachen groetjes.

  Zondag 27 maart 2022 : SPONSOREN

  Vandaag zoeken we sponsors voor onze fuif. Haal de Jordan Belfort in jullie zelf maar naar boven.

Jinners

 • Jinners

  Dag liefste jinnertjes,

  Eerste en vooral proficiat aan Don Baron met het winnen van Prinsj VT, de jinleiding is trots! Triodagen was maar zo zo maar al bij al hebben we ons toch wel geamuseerd denk ik. Vooral Fretjn en Borg met hun mekes! Nu de leiding volop bezig met het vastleggen van de jinreis. Mag er ook nog wat extra geld in het laatje komen om dit te dekken. Gelukkig hebben we nog enkele activiteiten gepland zoals onze jinbrunch & jinbar maar dit zijn best voltreffers.

  Kusjes

  Chauffeur Riedl, Reisleider Mark, DJ Bleach?

 • Vrijdag 1 april: Infoavond Jinreis

  Vanavond geven we een extra woordje uitleg over hoe de jinreis zal verlopen.

  Zaterdag 9 en Zondag 10 april: De wereld op uw taloor-festijn

  Dit weekend is het ons jaarlijks eetfestijn waar we gewoonlijk met alleman op helpen. Uiteraard wordt er zaterdagvond ook met zen allen naar Vive laweit getrokken.

  Zaterdag 16 april: Snoepverkoop

  Deze keer proberen we echt om snoepzakjes te gaan verkopen.

  Zaterdag 23 april: Sponsoring

  Laatste dag voor deadline voor het binnen brengen van de sponsoring voor openlucht. Dus laatste moment om nog sponsoring op te halen en het is vandoen.

  Vrijdag 29 april tot Zondag 1 mei: Leidingsweekend

  Zie boekske VT’s & fb.

  Zondag 8 mei: Jinbrunch

  Centjes verdienen voor de jinkas!

Voortrekkers

 • Voortrekkers