‘t Boeksken is het 6-wekelijks programmablad van Scouts Ninove. De vergadering gaat door van 14u tot 17u op zondag, tenzij anders aangegeven.
Voor de Jongverkenners en Verkenners is het ook vergadering op zaterdag van 18u30 tot 19u30, tenzij anders aangegeven.

Woordje van de Groepsleiding

 • Beste scout, ouder en of sympathisanten,

  Het eerste boekje van het nieuwe jaar zit er alweer op.
  Het was een boekje waarin heel veel leiders hun zondagmiddag moesten opgeven om hun te verdiepen in hun studies. Hierdoor deden enkele oude vertrouwde gezichten de revue.
  We hopen allemaal dat onze lieftallige leiders het er goed vanaf zullen gebracht worden. Want vergeet niet jongens, scouts is super maar school heeft hierop voorrang.
  Gelukkig zijn ze er nu vanaf.

  Het tweede boekje zal vooral draaien om carnaval. De carnaval waar we allemaal naar uitkeken de voorbije jaren is eindelijk terug.
  Onze kapoenen en welpen zullen meelopen met kindercarnaval en zonder twijfel de eerste prijs wegkapen richting Huifkarweg.

  Of ook onze leiding dit zal doen hangt af van jullie. Kom ons massaal aanmoedigen op zondag 26/2. Dit kan tijdens de roze zondagstrein alsook aan de tribune waar we onze mooiste dansbewegingen samen met ons mooie zelfgemaakte kostuum zullen showen. NKV De Vrijdagstarters lopen de 32ste plaats.

  Tot dan!

  Stevige Linker
  De Vuyst Ruben

Kapoenen

 • Voorwoord

  Beste kapoenen, ouders en sympathisanten,

  Het is weer tijd voor een nieuw boeksken! Na onze klinkende en meer dan verdiende overwinning op de kindercarnaval, de carnavalsstoet voor de leiding en allerlei andere leuke activiteiten is het weer tijd om even vooruit te blikken!

  De Lente staat voor de deur en dat wil zeggen dat het zonnetje ons ook eindelijk weer wat meer tegemoet zal komen, wie wordt er nu niet gelukkig van zon en leuk lenteweer waarin we ons vollenbak kunnen uitleven? De leiding heeft er alvast veel gezonde goesting in!

  Hopelijk geldt dit voor jullie ook liefste kapoenen en kunnen we telkens weer rekenen op een goeie opkomst zoals jullie dat dit jaar tot nu toe elk weekend al voor mekaar brachten. J

  Stevige Linker,

  Alexander (krek), Robbe (loodt) , Simon (bouboul), Yente (pascal), Lennert (Bonck) en Yoran (Fretjn).

  Zondag 12 Maart: Balsportenvergadering

  De naam zegt het al zelf maar vandaag staat alles in het teken van ballen! Petankballen, tennisballen, volleyballen, Rugby(ballen?), voetballen, golfballen, enzovoort… We trekken er op uit en laten ons eens gaan in elke balsport die jullie maar kunnen bedenken.

  Afspraak aan het lokaal van 14:00 tot 17:00.

  Zondag 19 Maart: 1 tegen allen -vergadering

  Een klassieker binnen de scouts, één tegen allen! Vandaag nemen jullie het allemaal individueel op tegen elkaar in één grote competitie, door het voltooien van verschillende kleine opdrachtjes kunnen jullie stijgen in de rangschikking en zo hebben we op het einde één grote overwinnaar. Meer uitleg de dag zelf natuurlijk!

  Afspraak aan het lokaal van 14:00 tot 17:00

  Zondag 26 Maart: Slimste kapoen -vergadering

  Vorige keer helaas niet kunnen doorgaan omdat we de handen uit de mauwen moesten halen voor kindercarnaval dus gaan we vandaag eens kijken wie de slimmerikken zijn bij de kapoenen. De leding heeft een leuke quiz in elkaar gestoken waarbij jullie grijze massa’s stevig op de proef gesteld worden!

  Afspraak aan het lokaal van 14:00 tot 17:00

  Zondag 2 April: Zwemvergadering

  Joepie zwemmen! We gaan op stap naar de gavers waar we het zwembad op een veilige manier onveilig gaan maken 😉

  Meenemen: Zwembroek, handoek, eventueel een zakcentje voor nadien iets te kopen.

  Afspraak op de parking van de gavers in geraardsbergen van 14:00 tot 17:00. Het is misschien handig als jullie op voorhand met elkaar afspreken om te carpoolen!

   Adres: Onkerzelestraat 280, 9500 Geraardsbergen

  Zondag 9 April: Geen vergadering; Eetfestijn

  Vandaag geen vergadering, de leiding heeft de vorige twee dagen hard gewerkt om ons jaarlijks eetfestijn in goeie banen te leiden en moeten uitrusten zodat we er vanaf volgende week weer vol tegenaan kunnen!

  Hopelijk komen jullie, jullie ouders, grootouders, nonkels en tantes, neven en nichten, … zeker eens langs om te proeven van onze heerlijke gerechten! Ons “De wereld op uw taloor-festijn” zal dus plaats vinden op vrijdag 7 en zaterdag 8 April. Tot dan! 

  Zondag 16 April: Verrassingsvergadering

  Surprise, suprise, wat er vandaag staat te gebeuren houden we nog even voor ons. Kom dat zien dus!

  ……

Welpen

Voorwoord:

Nu dat we met trots kunnen zeggen dat we winnaars zijn van kindercarnaval kunnen we direct springen naar ons volgende boekje!

Zoals jullie kunnen zien zijn het veel uitstapjes vol avontuur maar ook bewondering. Veel plezier alvast al verzekerd!

Tot dan!

Stevige Linker,

Eeeeemilio, Pri, Top G, Witn, Amier, Leider met lange haren.

12/03 kevertreffen vergadering

Vandaag komen na vier jaar alle antieke volkswagens buiten in de mooie stad Ninove. Dit is al even geleden dus wij gaan samen met de welpen eens gaan kijken naar deze prachtige oldtimer bijeenkomst.

19/03 bunkertocht

Dit is een klassieker. We gaan op expeditie naar de Bunkers in omgeving Ninove.
Neem dus zeker stevige stapschoenen mee want het zal een stevige tocht worden.

26/03 Ei van collumbus

Voor degene die dit niet kennen, het zal jullie wel duidelijk worden op zondag. Neem jullie sterkste bescherming materialen mee.

02/04 filmvergadering

Vandaag is het filmvergadering!!!!
De leiding zal een leuke film voor jullie uitkiezen en die gaan we lekker samen kijken.
(uiteraard met snacks)

09/04 eetfestijn

Vandaag geen vergadering, de leiding heeft de vorige twee dagen hard gewerkt om ons jaarlijks eetfestijn in goeie banen te leiden en moeten uitrusten zodat we er vanaf volgende week weer vol tegenaan kunnen!

Hopelijk komen jullie, jullie ouders, grootouders, nonkels en tantes, neven en nichten, … zeker eens langs om te proeven van onze heerlijke gerechten! Ons “De wereld op uw taloor-festijn” zal dus plaats vinden op vrijdag 7 en zaterdag 8 April. Tot dan! 

Jongverkenners

Voorwoordje :

Gegroet liefste JVK

Nu carnaval achter de rug is en het semester opnieuw in volle toeren bezig is, hebben we als leiding de smaak te pakken. Dit boekje zullen er weer tal van gekke activiteiten jullie richting uit komen. De aandachtigen onder jullie zullen het wel al door hebben: dit boekje staat helemaal in thema van competitie!

Zo zullen we dit boekje te weten komen welke onder jullie de sterkste, de slimste en de meest tactische JVK zijn! Dit doen we door tal van klassiekers. In sterkste JVK nemen jullie het tegen elkaar op in tal van fysieke en sportieve uitdagingen. Jullie kennis zullen we testen door een door de leiding in elkaar gestoken JVK-quiz! Zoals gezegd zullen jullie tactische vaardigheden ook op de proef gesteld worden. Dit doen we door een gezelschapsspel-namiddag. Dit klinkt misschien saai, maar zoals de ouderen onder jullie kunnen beamen is dit alles behalve het geval.
Verder zit de leiding ook in met jullie toekomst. Om die reden hebben we een bouw-aan-je-toekomst-vergadering in een gestoken. Hierbij zullen we jullie tal van handige zaken bijleren die jullie later nog van pas kunnen komen. Er bij zijn is de boodschap!

Als laatste herinner ik jullie er nog eens aan dat ons jaarlijkse eetfestijn ook zal doorgaan tijdens dit boekje. Hierbij heeft de JVK zoals ieder jaar ook een taak! Komen helpen is de boodschap, wanneer precies zal nog verder gecommuniceerd worden via WhatsApp.

Ik wens jullie alvast veel plezier en succes in de beproevende weken van dit boekje.

Stevige Linker,
Burgemeester van’t Sint-Pietersplein, Gerrie van’t beeksken , Leon van’t moteurken, Gersie van’t Groenewaut en Jerrie van’t exken

Zaterdag 11 maart 

Don’t try this at home vergadering: Je raad het al, probeer de zaken die je vandaag ziet niet thuis!

Zondag 12 maart

Ultieme Kevertrefvergadering: Vandaag is het Kevertreffen in Ninove. We voelen ons dan ook moreel verplicht om zo goed mogelijk kevers te treffen! Hopelijk zijn het mooie kevers, want het oog wil ook wat

Zaterdag 18 maart

Comedy-vergadering: bereid al maar wat moppen voor, want in deze JVK-comedy cup zal je de leiding moeten overtuigen met de kracht van de lach!

Zondag 19 maart

Sterkste JVK: Is het een vliegtuig, is het een vogel, neen dat is het niet. Het is DE STERKSTE JVK! Begin bij het lezen van dit boekje alvast intensief te trainen. Jullie zullen het nodig hebben om het op te nemen tegen niemand minder dan jullie mede-JVK.

Zaterdag 26 maart

Jongverkennerparlement 2.0: Wat willen jullie doen tijdens de vergaderingen, tijdens kamp of tijdens weekends? Wat willen jullie niet doen? Vertel het ons in deze tweede editie van het jongverkennerparlement.

Zondag 27 maart

Gezelschapspelletjesvergadering: Vandaag mogen jullie allemaal een gezelschapsspel meenemen. Risk, Stratego, Monopoly, wiezen, kleurenwiezen, Cluedo,… Het is allemaal welkom.

Zaterdag 1 april

Boouw-aan-je-toekomst-vergadering: Op deze zaterdag zal de leiding jullie tal van vaardigheden en levenswijsheden meegeven.

Zondag 2 april

Ronde van Vlaanderen vergadering: Wat we vandaag gaan doen, weet ik niet. Wat ik wel weet is dat leider Gerrie een geweldige vergadering voor jullie in petto heeft.

Zaterdag 8 april

Eetfestijn-weekend: Dit weekend heeft de leiding eetfestijn. Komen is de boodschap!

Zondag 9 april

Eetfestijn-weekend: idem gisteren!

Zaterdag 15 april

Don’t try this at home: Aardappelkanon, bommetjes, frituren, … Vandaag proberen we gevaarlijke dingen die je thuis niet zouden mogen/kunnen/willen/

Zondag 16 april

Slimste JVK: Wie zal dit jaar met de titel ‘Slimste JVK’ gaan lopen? Wordt het wiskundeknobbel Victor? Of dan toch dansexpert Bram? We strijden het uit in een helse quiz!

Verkenners

Voorwoordje

Beste verkenner, ouder(s), en sympathisant

Carnaval is achter de rug en iedereen is hopelijk al wat gerecupereerd. Dit boekske is het eindelijk tijd voor onze enige echte 50 Koppen TD – Reis Rond De Wereld op 31 maart! Hierbij horen natuurlijk de laatste voorbereidingen, namelijk de affiches plakken. We rekenen dus nog op jullie volle inzet. De week nadien, op 7 en 8 april, is het dan weer tijd voor ons jaarlijks De Wereld Op Uw Taloor-festijn. Ook hier rekent de leiding op jullie hulp in de keuken. Maar vergeet niet: hard werk wordt beloond!

Stevige Linker

Tuur, Luka, Van Baelen, Zwin en Pitjesbak

Zaterdag 11/03: Cola dammen

Real-life dammen met suikerbommen. (zero ook aanwezig)

Zondag 12/03: Bomen planten

Vandaag gaan we bomen planten met Natuurpunt in Aspelare om de VK kas te spijzigen. Iedereen aanwezig met de fiets aan het lokaal! Uren volgen via Facebook.

Zaterdag 18/03: Affiches 50 Koppen plakken

Vanavond gaan we affiches plakken in Ninove centrum.

Zondag 19/03: Bunkertocht

Een late editie van de bunkertocht. Hopelijk ligt er nog genoeg modder.

Zaterdag 25/03: Tijdrit

Wie is de snelste, meest aerodynamische verkenner?

Zondag 26/03: Affiches 50 Koppen plakken

De laatste keer reclame gaan maken in Ninove en omstreken voor de fuif van het jaar! Kom met de fiets.

Vrijdag 31/03: 50 Koppen TD

D-Day! Allen aanwezig om 16u aan het lokaal.

Zondag 2/04: Geen vergadering

Omdat het vrijdag 50 Koppen is geweest, verdienen jullie nog wat rust.

Woensdag 5/04: Speeltuin sjorren

Naar jaarlijkse gewoonte sjorren de verkenners onze gekke speeltuin op het wei’ke voor het eetfestijn. Uren volgen via Facebook.

Vrijdag 7/04: Eetfestijn

Dit weekend mogen jullie de leiding komen helpen op het eetfestijn. Uren volgen via Facebook.

Zaterdag 8/04: Eetfestijn

Dit weekend mogen jullie de leiding komen helpen op het eetfestijn. Uren volgen via Facebook.

Zaterdag 15/04: Zeg eens euh

Euhhh welke verkenner kan euhhh het langste vertellen zonder euhhh te zeggen?

Zondag 16/04: Bosspel

Afspraak om 14u aan het lokaal met de fiets voor het knotsgekke bosspel.

Jinners

 • Dag liefste jinnertjes,

  Eerste en vooral proficiat aan Don Baron met het winnen van Prinsj VT, de jinleiding is trots! Triodagen was maar zo zo maar al bij al hebben we ons toch wel geamuseerd denk ik. Vooral Fretjn en Borg met hun mekes! Nu de leiding volop bezig met het vastleggen van de jinreis. Mag er ook nog wat extra geld in het laatje komen om dit te dekken. Gelukkig hebben we nog enkele activiteiten gepland zoals onze jinbrunch & jinbar maar dit zijn best voltreffers.

  Kusjes

  Chauffeur Riedl, Reisleider Mark, DJ Bleach?

 • Vrijdag 1 april: Infoavond Jinreis

  Vanavond geven we een extra woordje uitleg over hoe de jinreis zal verlopen.

  Zaterdag 9 en Zondag 10 april: De wereld op uw taloor-festijn

  Dit weekend is het ons jaarlijks eetfestijn waar we gewoonlijk met alleman op helpen. Uiteraard wordt er zaterdagvond ook met zen allen naar Vive laweit getrokken.

  Zaterdag 16 april: Snoepverkoop

  Deze keer proberen we echt om snoepzakjes te gaan verkopen.

  Zaterdag 23 april: Sponsoring

  Laatste dag voor deadline voor het binnen brengen van de sponsoring voor openlucht. Dus laatste moment om nog sponsoring op te halen en het is vandoen.

  Vrijdag 29 april tot Zondag 1 mei: Leidingsweekend

  Zie boekske VT’s & fb.

  Zondag 8 mei: Jinbrunch

  Centjes verdienen voor de jinkas!

Voortrekkers

 • 28/01: geen VT-vergadering

  De examens lopen op zijn einde! Voor een paar zullen de examens al gedaan en de rest moet nog even strijden. Geen vergadering voor ons deze week, maar vergeet niet dat de keuken nog moet gekuist worden!

  4/02: geen VT-vergadering

  T’is lesvrije week, geniet er van! Gebruik uw tijd voor carnaval deze week.

  11/02: dartstornooi

  Vandaag mogen alle luie dikzakken eens schitteren in een ‘sport’! Er zijn genoeg mensen met een dartsbord, dus gelieve dit mee te nemen. Hoe het tornooi zal verlopen hangt af van de opkomst, er zal een poll gemaakt worden in de groep. Zet jullie visier alvast op scherp!

  17/02: Bellemanfeesten

  Hubeertje is ons al vele malen te hulp geschoten de laatste jaren! Een recent voorbeeld is nieuwjaar, zonder hem waren er geen bekers. Het aandeel van Hubert in onze scouts is groter dan je denkt! Daarom gaan we allemaal vrijdag om 18u massaal afzakken naar de Belleman voor ne frisse witkap (of coca)! Geen excuus voor de werkmens, zie dit als een after-work!

  24/02: Prinsj VT

  T’is zo ver! Wie wordt de veske prinsj? Alleman massaal aanwezig opt dikste fistjn vant jaar! Uur wort nog gecommuniceerd.

  4/03: Slimste VT

  Wij voorzien een quiz voor jullie om uit te maken wie nu effectief de slimste VT is! Teamverdeling zal in de week voor de quiz bepaald worden. MAXIMUM PILZZ

Archief

2022

2023