Programma JVK

Zondag 18 septemeber: Overgang
Eindelijk is het zover. De grootste dag van het scoutsjaar is aangebroken. Vandaag verwelkomen we nieuw bloed binnen de jongverkennertak. Hopelijk overleven zij allemaal de zware beproevingen die hun pad zullen kruisen dit weekend.

Zondag 25 september: Startdag

Vandaag starten we! Neem zeker je vriendjes mee en bekijk zeker het Facebook-evenement!

Zaterdag 1 oktober: JVK parlement

Vandaag luistert de leiding naar jullie ideeën! Wat willen jullie doen dit jaar? Wat willen jullie zeker niet doen dit jaar? Vandaag mogen jullie het allemaal vertellen!

Zondag 2 oktober: Kennismakingsspelletjes

De overgang en startdag zijn achter de rug… Toch kennen we elkaar misschien nog niet zo goed. Vandaag brengen we daar verandering in!

Zaterdag 8 oktober: Pimp my JVK lokaal

HELP! ONS LOKAAL IS LEEG! Op deze vergadering krijgen jullie de kans om je eigen ‘touch’ te geven aan ons JVK-lokaal. Heb jij thuis toffe decoratie liggen en wil jij je stempel drukken op ons lokaal? Breng het dan zeker mee naar deze vergadering!

Zondag 9oktober: Waterspelletjes

Vandaag is het voor 1 keer toegestaan om een pistool mee te brengen naar de scouts. Weliswaar geen echt geweer, maar 1 die gevuld kan worden met water of andere vloeistoffen! Maak jullie klaar voor een namiddag vol nattigheid en plezier!

Zaterdag 15 oktober: Giga Mega Super Petanque Vergadering

Heb jij je ooit al eens in de wereld van petanque willen begeven? Vandaag bieden we jullie die kans! Petanquen doe je echter niet zomaar alleen met ballen, een echte petanquer gebruikt alle objecten die zijn pad kruisen! Kiwi’s, patatten, kommen, boomstronken, ja zelfs eieren! Vandaag staat originaliteit centraal op deze knostgekke petanquevergadering!

Zondag 16 oktober: Racevergadering

Wist je dat het wiel meer dan 5000 jaar geleden is uitgevonden? Wat een geluk! Anders konden wij vandaag geen racevergadering doen! Breng allemaal jullie stalen ros of andere vervoersmiddelen mee. Step, rolschaats, skatebord, hoverbord, eenwieler, go-kart, vliegende schotel op wieltjes… alles is toegestaan!

Zaterdag 22 oktober: Kub vergadering

Keb kab kib kob, vandaag spelen we geen van deze spelletjes. We spelen wel kub! Houten blokken en plezier verzekerd!

Zondag 23 oktober: Techniekenvergadering

Ja hoor, hier is ze dan! De eerste techniekenvergadering bij de jongverkenners! Hoog tijd om jullie om te vormen tot echte JVK met deze nieuwe skillzzz.

Zaterdag 29 okotber: hotdograce

Is ananas in het engels nu ‘enenes’ of ‘eneines’? Wist je trouwens dat wanneer je ananas eet, de enzymen van de ananas eigenlijk jou ook aan het opeten zijn? Anyway, vandaag is het hotdograce. Zorg dat je nog niet gegeten hebt!

Zondag balvergadering 30 oktober

ROLDERDEBOLDERDEBOLDERDEBALDERDEBAL vandaag spelen we met ronde objecten genaamd ballen. Je hebt veel verschillende ballen: tennis, voet, petanque, rugby, teel,… zijn allemaal soorten ballen. Vandaag gebruiken we ze bijna allemaal! Kom dat zien!